Pääsiäissunnuntain Tampereen keikkaa odotettiin innolla, kuinkas muutenkaan. Keravan ja Ähtärin keikkojen peruuntuminen oli laittanut Cheerioiden pääsiäissuunnitelmat uusiksi ja johtanut kolmen Cheerion syrjähyppyyn kiirastorstaina. AD, LM ja TM näet korvasivat Panama Jackin ja Poetsit Nosturilla ja Viikatteella! Tätä oli todistamassa myös Forum-ystävämme Ferret, asianmukaisesti pukeutuneena ja urheasti seuraamme kestäen aamuyön tunneille saakka.

Tampereen keikan valmisteluihin kuului lauantaina toteutettu accessories-shoppaus sekä AD:n luona pidetty Sweatshop. Parin tunnin uurastuksen tuloksena syntyi Einari hanaa!-paidat Cheerios-väreissä. (Tiedoksi tietämättömille, että Einari on Poetsien MONITORIMIKSAAJA (menikö oikein?) ja kyseisen herran näkee usein myös Biolan-bussin puikoissa.)

Alun perin Tampereelle olivat lähdössä, ensimmäistä kertaa tänä vuonna, kaikki neljä Cheeriota. Sunnuntaina saimme kuitenkin viestin Process Managerilta, jossa hän pahoillaan ilmoitti joutuvansa perumaan reissun suvun painostuksesta. Kummallista toimintaa. Hämmentyneet AD, TM ja LM saivat koottua itsensä ja lähtivät ajamaan kohti Tamperetta nääs jo iltapäivästä. LM oli mitä ilmeisimmin inspiroitunut Einari hanaa!-paidoista ja paineli itsekin menemään aikamoista kyytiä. 140 lasissa ohitimme Toijalaan pysähtyneen keikkabussin ja saavuimme Tampereelle ennätysajassa TM:n lörpötellessä sekavia takapenkillä. Havaittavissa oli ehkä lievää Pääsymystä (ks. sanakirja).

Tampereella majoituimme tuttuun tapaan Omena-hotelliin, kätevästi korttelin matkan päässä Yo-talosta. Alkuillasta kävimme yhdellä Kustaassa ja jatkoimme etkoja hotellilla kepeän poppimusiikin tahdittamana. Hotellille pöllähtivät myös Forumilta tutut Lunarwolf ja SLS ja lähdimme porukalla keikkapaikalle tsekkaamaan toista aloittelevaa poppikokoonpanoa Sadetanssia. Poikien soittama poppi oli vallan kivaa ja nättiä ja vakuutti ainakin TM:n ostamaan levyn, jossa on "se luurankobiisi".

Loppuunmyyty Yo-talo alkoi hiljalleen täyttyä ja lavan edessä oli sen verran tungosta, että Cheeriot jäivät suosiolla taaemmaksi. Keikka lähti käyntiin Deliciousilla. Sitä seurasi Fire ja viimeistään tässä vaiheessa huoli Markon kunnosta kaikkosi. Meijän Maako oli ihan tulessa! Keikan edetessä (muukin) yleisö innostui ja taas kerran Gravity sai aikaan loistavan bilefiiliksen. Edellisten lisäksi CoRilta soitettiin myös levyn nimibiisi, King of Fools, MTIABD ja Desire. Setin jälkeen pojat lähtivät jo pakkailemaan kamojaan mutta TAMPERE HALUSI LISÄÄ! Meteli oli korvia huumaava ja palkinnoksi mökästä saimme kuulla vielä yhden kappaleen kaunista musiikkia. "Veri on vettä sakeampaa ja veri vetää lavalle" tokaisi Marko ja aloitti Shallow'n. Voi kuinka se kuulosti hyvältä!

Yleisön valuessa pois Yo-talolta ja poikien roudatessa kamoja, pitivät Cheeriot AD:n johdolla huolen muusikoiden ja jäljelle jääneen yleisön viihdyttämisestä. Epämääräisten taputusten säestämät, improvisoidut "laulut" Conan O'Brien-shown tapaan eivät ottaneet loppuakseen ja tarinaa riitti niin esiintyneistä artisteista kuin heidän taustajoukoistaan. Voi olla, että Tampereen keikkamme jäi kuitenkin viimeiseksi julkiseksi esiintymiseksemme musiikin saralla.

Niin siinä sitten kävi, että Biolan-bussi lähti Helsinkiin ja Cheeriot jäivät Tampereelle. Maanantaina Pääsymys oli jo sen verran syvä, että Näsinneula, Lenin-museo ja muut tärkeät nähtävyydet jäivät tällä kertaa tsekkaamatta. Mutta Tampere beware, me tulemme taas!

Etkot/jatkot: Kyllä/Kyllä

Sanottua: "Ruotsalainen kokki ja Poetsin Marko, mikä parivaljakko", "Mä lähden nyt vessaan" "Se haju ei lähe niistä kaloista ikinä…" "Tehkää noin!" "...and the guitarrist who wanted to wrestle bears... AND the singer who..."

Kilometrit: Autolla 350 km

Edustus: 59717.jpg 59718.jpg 59719.jpg

-TM-