Tämän vuoden ensimmäinen ulkomaan edustusmatka suuntautui läntiseen naapuriimme ja sen muistorikkaaseen pääkaupunkiin Tukholmaan. Morphmobiili lähti matkaan kohti Turun satamaa jo ennen aamunkoittoa, enemmän tai vähemmän hyvinnukutun yön jälkeen. Tien päällä ollessamme totesimme jossain vaiheessa että reissumpäällä oltiin yli kaksitoista tuntia ennen keikkaa, kunnioitusta herättävä suoritus jopa alati valppailta cheerioilta. Turussa jätimme mobiilimme satamapysäköinnin hellään huomaan ja vaihdoimme allemme Viking Linen laivaston rakkauden tyyssijan Amorellan. Niin kiehtovaa kuin laivan tarjoama ohjelma sekä matkaseura olisivatkin olleet, cheeriot keskittyivät tällä kertaa keräämään voimia illan karkeloihin.

Tukholmaan saavuttuamme navigoimme esimerkillisen nopeasti majapaikkaamme ja sieltä vain lyhyen varikkopysähdyksen jälkeen keikkapaikan suuntaan. Kauas kantautuva musiikki ja kirjaimellisesti satojen metrien pituinen jono johdattivat oikeaan paikkaan eli Tantogårdeniin helposti, etuoikeutetut cheeriot välttivät onneksi jonon ja pääsivät hyvissä ajoin ennen keikkaa sisällä vellovaan tungokseen. H-hetken lähestyessä paikka oli ääriään myöten täynnä ja tunnelma latautuneen jännittynyt. Satunnaisista korviimme kantautuneista kommenteista päätellen suuri osa paikallaolijoista oli siellä nimenomaan illan pääesiintyjän eli meijän poikien takia. Asiaankuuluvat asumme eli bändipaidat herättivät myös kiinnostusta monella taholla, rosvosektorin läsnäolo olisi siis ollut enemmän kuin suotavaa. Ennen keikkaa meno kiihtyi paikallisradion pikkujulkkisten yllytyksestä välillä varsin hurjaksi, eikä lieviltä ruumillisiltakaan vahingoilta vältytty.

Itse keikka oli taas varsinaista parhautta. Tuttuun tapaan setin aloitti huikean intron siivittämänä Locking Up The Sun, jota seurasi TM:n suureksi hämmästykseksi Delicious. Paikallisradiossa soineet Sorry Go 'Round sekä kanavan soitetuimmaksi kappaleeksikin noussut Carnival of Rust saivat yleisön villiintymään ja tunnelmaa rauhoiteltiinkin sitten vanhalla kunnon Late Goodbyella. Keikan viimeistellyt Lift tosin nosti sen taas kattoon. Ruotsalaisyleisö oli mukana yllättävänkin antaumuksellisesti, niin cheerioiden kuin varmasti bändinkin mieltä lämmitti nähdä koko Tantogårdenin väkijoukon taputtavan käsiään kiivaasti Locking Up The Sunin rytmiin, puhumattakaan siitä miten tanner vain tömisi kun Markon esimerkkiä seuraten yleisö hyppi kuin yhtenä miehenä Sorry Go 'Roundin tahdissa. Mielialaa ei latistanut edes se että herkku loppui aivan liian lyhyeen, vain kuuden biisin jälkeen.

Cheerioiden illan virallinen ohjelma jatkui keikan jälkeen tasokkaan ravitsemusliikkeen antimia nauttien, vähintäänkin yhtä tasokkaassa seurassa. Ennen yöpuulle vetäytymistä paikallinen grilli tarjosi vielä paljon kaivattua energiatankkausta. Aamulla lähdimmekin liikkeelle jälleen samaan aikaan aamuauringon kanssa. Slussenilla verestimme vanhoja muistoja bongaamalla viime vuoden Tukholman reissun majapaikan ja suuntasimme viimein laivaan kohti Turkua - ja sieltä Harjavaltaa ja uutta keikkaa!

Etkot/jatkot: ei/kyllä

Kilometrit: 170 km autolla, 600 km laivalla

Sanottua: "-Mentäiskö tänään a la carteen ja tilattais pullo viiniä..? -Eiku pänikkä taxfreestä ja hyttiin dokaan!" "Miks mä kerron tätä juttua?" "I LOVE YOU, I CAN'T LET YOU GO!" "Isi anna viikkorahaa!"

Edustus: 59717.jpg59718.jpg59719.jpg59934.jpg

-LM-