Cheeriothan eivät tunnetusti tyydy vähään, eivätkä myöskään ainoastaan yhteen keikkaan viikonlopussa. Siispä tila-autollinen edellisillan jatkotoimenpiteistä enemmän tai vähemmän väsyneitä Cheerioita starttasi Sokos Hotel Lappeen pihasta kohti Juvaa jo hyvissä ajoin ennen bailupaketin sallimaa late check-outia. LM vietti tällä kertaa ansaittua vapaapäivää ja PM otti paikan Zafiran puikoissa ja kuljetti porukan turvallisesti parin tunnin matkan päähän Juvalle. Mikkelissä pysähdyimme välipalalle jo viime kesän (Mikkelin) keikan jälkeen tutuksi tulleeseen Kenkäveroon. Kenkäveron parkkipaikka toimi myös estradina AD:n notkeralle syöksylle ulos autosta, jota todisti matkaseurueemme lisäksi turistibussillinen marttahenkisiä käsityönystäviä. Säikähdyksestä selvittyämme suurin harmi oli se, ettemme saanut tuota cheeriomaisen tyylikästä ulostuloa tallennettua mihinkään. Ainoat merkit tästä yllättävästä välikohtauksesta olivat epämääräiset ääriviivat menopelimme vieressä Kenkäveron lumisella parkkipaikalla... And a Cheerio falls over!

Matkalla Juvalle TM kertoi tuttuun tapaan muille matkalaisille tärkeitä faktoja Juvan historiasta ja nykypäivästä. Tällä kertaa hän oli paneutunut selvittämään keikkapaikan perimmäistä luonnetta ja mikäs muu siitä kertoisi tyhjentävämmin kuin paikkakunnan SLOGAN. Juvan ainutlaatuisuudesta kertoo paljon se, että kaupunginisät ja -äidit ovat kehittäneet peräti kaksi iskulausetta kuvaamaan kuntaa ja houkuttelemaan sinne niin matkailijoita kuin uusia asukkaita. "Juva, aitoa osaamista!" "Se mitä Juvalta ei löydy, sitä ei tarvita!" No niin, juu, jatketaan... Nättiähän Juvalla oli, paljon lunta ja ABC:n aurajuustohärkää 12,90 € S-Etukortilla.

Majoituimme Hotelli Juvassa ja koska keikkaan oli vielä monen monituista tuntia, päätimme ottaa päiväunet ja kerätä voimia illan keikkaa varten. Vatsa alkoi taas kurnia sound checkin aikoihin ja suuntasimme läheiselle ABC:lle nauttimaan paikallisia herkkuja ja aistimaan sitä aitoa osaamista. Kuinkas ollakaan, tätä miettiessämme bongasimme ABC:ltä Idols-kisaaja Ruslanasin! Joku taisi tunnistaa tukasta. Julkkisbongauksen jälkeen kävimme vielä ostamassa sielunravintoa Biolaniin ja naposteltavaa hotellihuoneeseen.

Juvahan sijaitsee strategisesti suht lähellä sekä Mikkeliä että Savonlinnaa ja illalla keikalle saapui paikallisen nuorison lisäksi myös ulkopaikkakuntalaisia. Liput myytiin loppuun ja keikka saattoi alkaa. Samalla setillä edettiin kuin Lappeenrannassakin, tosin volyymia oli huomattavasti enemmän ja korvatulpilla oli ainakin edessä käyttöä. Tulpat tai ei, musiikki kuulosti taas niin hyvältä, kyllä ne vaan osaa! Encoren lähestyessä loppuaan suuntasimme kuitenkin hotellihuoneeseen pakoon savua, ihmispaljoutta ja niitä iänikuisia känniurpoja. Huoneessa toistui tuttu kuvio: viintä, jutustelua, naureskelua, virkkausta (AD), neulomista (WC) ja lievää hysteriaa. Hotelli Juvan huoneessa 205 järjestettiin myös juhlallinen palkintojenjakoseremonia ja  LM luovutti kiertävän rumpukalvon 75 keikkaa kolunneelle TM:lle. Liikuttavan kiitospuheen jälkeen juhlat jatkuivat ja AD:n ansioista saimme myös nauttia VIP-tarjoilusta leipineen ja viinirypäleineen. Ruokailun ohessa PM luki meille parhaita paloja sivistyssanakirjasta vuodelta 1945 ja tämän ansiosta osaamme nykyään selittää paljon paremmin esim. mitä on jatsi ja mikä se musikantti oikein on miehiään. "Musikantti: Soittoniekka, jonka esitys ei ole taiteellisuuden tasolla". Tähän toteamukseen onkin hyvä päättää tämänkertainen raportti. Kohta mennään taas!

Etkot/Jatkot: kyllä/kyllä

Kilometrit: LPR-Juva 151, Juva-Helsinki 275.

Hahmot: Ruslanas

Sanottua: "Oho! Moooi..." (taas), "Missä Cheerio luuraa?" "Huone 205, saavu sinne siis!" "Aitoa osaamista!"

Ilmiöitä: Kunniakuja, Retro-Jallu

Edustus: 59717.jpg 59718.jpg 59719.jpg 59720.jpg 59934.jpg395544.jpg

-TM-