Levin lasketteluparatiisista/helvetistä selvittyämme matka jatkui samaa reittiä takaisin, mistä oltiin tultukin. Aamulla (osa hieman illan menoista uupuneina) hyppäsimme aamiaisen kautta bussiin ja köröttelimme torkkuen Rovaniemelle.

Perille päästyämme raahasimme matkalaukkumme inhoittavassa pakkasessa hostelli Rudolfiin, jossa vetäisimme välittömästi parin tunnin päiväunet. Unosilta herättyämme päätimme etsiä jotakin syötävää, ja kappas kappas. Jälleen kerran olimme pakotettuja turvautumaan kiinalaiseen mättöön - paikallinen Comico-ravintola kun oli lyönyt pääsymaksua seitsemän (?) euron verran. Siis mitä! Ei kiitos. Oli paikalla mikä tahansa paikallinen stand up -ihme, ei kyllä aterian hinnan vertaa lipuista jakseta maksaa.

Siispä Xian Long sai kunnian ruokkia Cheeriot tuolla tyhjyyttään kumisevan pohjoisen kaupungin ydinkeskustassa. Eikä tarvinnut pettyä! Mätöt olivat hyviä ja annokset runsaita. Jäteämpärinäkin tunnettu pulskea AD sai hieman ekstraa oman annoksensa päälle, kun muilta täyttyivät navanseudut liian rivakasti.

(Skipataan tästä eteenpäin suoraan keikkaan.)

Tivoli! Mikä ihana keikkapaikka. Samassa paketissa Tavastiamaista pro-rokkihenkeä, mukavaa henkilökuntaa, toimiva lava ja parvet, sekä ennen kaikkea hieman tavallisesta räkäisestä, mustasta sisustelusta poikkeavaa pirteää karnivaalihenkeä. Siis aivan täydellinen areena Carnival of Rust -pojillemme.

Tällä kertaa olimme jostain syystä todella ajoissa - edes paitakoju ei vielä ollut pystyssä. Rosvosektorin kanssa sananvaihtoa ja runsaasti vettä. Taisi krapula kiusata AD:tä vieläkin..

Vahtasimme parvelle pääsyä, koska olimme bonganneet sieltä aivan erinomaisen katselupaikan. Sinnikkyys palkittiin! Yläkerta avattiin ja Cheeriot kipusivat kiireenvilkkaa asemiin öbaut tuntia ennen keikkaa. Ja tottahan sitten ne, jotka saapuivat paikalle 5min ennen ensimmäisen biisin kajahdusta ajattelivat, että heillä ON OIKEUS yhtä hyviin paikkoihin. "Kyllä te nyt voitte vähän siirtyä", ilmoitti eräskin siisti aikuisihminen kyynärpäillään eturiviin törmäillessään.

Voi hyvät ihmiset.

Ilmakitarat, siis puhallettavat sellaiset!, esiin ja valmistautumaan. Alkunauhan pärähdettyä soimaan alkoi Cheerioilla hillitön istumajorailu. Baarijakkarat ja esteetön näkymä lavalle! Mikä laiskan, eturivun mylläkässä ahdistuvan ihmisen unelma! Myös hieman kuumeisen & flunssaisen LM:n kunnolle tämä järjestely oli erinomainen.

Keikka.. kuten jälkeenpäin todettiin, yksi tämän kevään parhaista, ellei Teh Paras. Pojilla ihan järjettömän hyvä fiilis ja meininki ja meno. Vaikuttavimpia touhuja pitkään aikaan oli ehdottomasti Markon moosestelu: miekkonen jakoi yleisön kahtia Liftin aikana pelkillä käsiviittomilla ja hyppeli muodostunutta polkua pitkin keskellä ihmismassaa jorailemaan ja laulamaan. IHANA. We've got ourselves a Moses Saaresto!

Ollin kolmekymppisyys astui kuvioihin puolenyön jälkeen, jonka johdosta luovutimme kitaranvinguttajalle LM:n pinkin kitaran, kitaroinnin ammattilaisten erikoislehden sekä jotain makeaa & pehmeää. Tietenkin. Lahjojen kanssa myös poseerattiin kuvaan, mutta kuva on toistaiseksi omissa arkistoissa.

Muitakin kuvia räpsittiin.. tanssii tähtien kanssa -henkistä touhua (myös julkaisukiellossa toistaiseksi) sekä reteetä Jaria tsiksilauman keskellä.

Tivolin sulkeuduttua pinkki kitara nähtiin mm. lipputangossa Maamme-laulun raikaessa sekä turhankin vikkeläliikkeisen kitaristin kainalossa sokkelomaisilla käytävillä..

Ja sitten se hemmetin taksikeskus, joka neuvoi meitä odottelemaan kyytiä siinä pihalla. Että ihan kohta laitetaan. Hengailimme sitten pakkasessa lähes puoli tuntia, kunnes samainen keskus kehotti meitä kävelemään tolpalle. Voi elämän kevät! Oliko se suositus niin vaikea antaa ensimmäisen puhelun aikana? Suosituksia näihin kyyteihin ei Cheerioilta heru.

Siitä sitten nukkumaan, aamulla Lordin Rocktaurantin kautta lentokentälle ja kotia kohti..

Livekuvia poikien sivuilla AD:n linssin läpi nähtynä. MMS-kuvaraporttia täällä ja täällä. Sekä oikeastaan aivan samat läpät AD:n omassa blogissa! Ei voinut sitten suoraan vaan linkittää...

Suositukset, arvosanat 1-5:
Tivoli: keikkapaikkana 4½
henkilökunta 5
Comico 1
Hostelli Rudolf
Xiang Long -ravintola 4
Santa Claus -hotellin aamiainen 5 & erityismaininta *
Lordin Rocktaurant: turistikohteena 3½ (AW:n basso!)
Lordin Burgeri 3
Taksit 0 >:|

Hahmoja: Teini-mk, stalkkeri.
Ilmiöitä: kitara lipputangossa.
Sitaatteja: "Hei beibit..." "Mä oon pahoillani neidit, mut mulla ei oo nyt muuta tarjottavaa.."
"Voi kun se oli sen kojun niin nätiksi laittanut!"
"Eikö tää nyt ole jo kerran maksettu" (Oho, moi -narikkamies) (muiden mielestä siis, ei AD:n) (AD on siveellinen parisuhdeihminen)
Etkot / jatkot: ei / kyllä.

Edustus: 59717.jpg59718.jpg59719.jpg59934.jpg

-AD-