Jyväskylä ei ole ehkä tunnettu vilkkaana satamakaupunkina mutta hyvät lukijamme, sellainen se on! Tätä ihmettä lähdettiinkin sitten katselemaan oikein sankoin joukoin Englannin yhteistyökumppaneiden ja Ferretin liittyessä Cheerioiden iloiseen seuraan. Morphmobiilin kapasiteetti ei tällä kertaa riittänyt kaikille halukkaille ja yhteisestä päätöksestä joukon juniori ja "opiskelija" turvautuivat VR:n logistiikkapalveluihin. AA:n ja TM:n matkustaessa hiirenhiljaisessa Pendolinossa, nautti muu porukka Morphmobiilin virvoke- ja viihdetarjonnasta. Viihteestä pitivät (kuulemma) huolen Forumin reippaat moderaattorit, jotka pitivät yllä kuria ja järjestystä niin autossa kuin satunnaisilla tauoillakin. Virvokkeet tekivät kauppansa janoisille matkaajille ja niinpä Jyväskylässä autosta purkautuikin ulos vallan hilpeä katras pop-musiikin ystäviä. Tähän asti kuivin suin olleelle TM:lle tulikin kova kiire päästä samalle aaltopituudelle muun joukon kanssa. Pikatankkausta ennen hän kuitenkin kävi tervehtimässä paikallista yhteistyökumppaniaan ja tämän musiikkoaviomiestä.

Tuntia ennen keikkaa lavan edusta oli vielä tyhjillään ja pitkätukat soittivat 80-luvun heavya ihan tosissaan kunnes sähköt menivät poikki. I swear it wasn't me!! Mikä lie aiheuttanut katkoksen, mutta Meidän Pojat pääsivät kuitenkin aloittamaan aikataulussa ja ihmiset löysivät tiensä päälavalle Sataman Yön muista houkutuksista (makkaraperunat!). Joukkomme seurasi spektaakkelia hyvissä asemissa lavan edustalla ja Cheerioiden teemaväriset leit heiluivat musiikin tahdissa kuin Havaijilla konsanaan. AD tosin oli lahjoittanut omansa Jaskalle, jonka musiikkouskottavuus täten kohenikin kertaheitolla. "Red suits you Sir!"

TM otti asiakseen testata Sataman Bajamajamiksauksen ja tälläkään kerralla hänen ei tarvinnut pettyä. Soundit olivat loistavat ja yhteistuumin päätimme, että jatkossa kyseisten käymälöiden miksausta ei enää välttämättä tarvitse tarkistaa. Tämä periaatepäätös tulee helpottamaan ja selkeyttämään huomattavasti tulevien festareiden ohjelmasuunnittelua ja -toteutusta. Toimintammehan perustuu nimenomaan tehokkuuden maksimointiin ja turhien prosessien minimointiin.

Keikan loputtua kokoonnuimme Rosvosektorille, jossa nappikauppa kävi vilkkaana uuden Sweatshopin tuoksinassa syntyneen NAPPITELINEEN ansiosta. Paikalle saapui myös muita Forumilaisia ja lähdimme yhdessä parkkipaikkajatkoille evaluoimaan keikkaa ja sen herättämiä tuntemuksia. Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan....ja lopulta oli aika LM:n, TM:n ja Englannin liigan lähteä takaisin Helsinkiin. Muut jäivät nauttimaan Sataman Yöstä (ja aamusta) Jyväskylään jatkaakseen seuraavana aamuna matkaa Provinssirockiin. Siitä saanette raporttia...kunhan osallistujien muisti palautuu.

Kilometrit: 270 autolla ja junalla (ja autolla vielä toiset 270 kilsaa takasin, LM huom. ;)

Edustus: 59717.jpg59718.jpg59719.jpg59934.jpg

-TM-