Pori 4.5.2006

Aivan mahtavaa! Tämä oli niitä harvinaisia reissuja, jonne päästään koko nelikon voimin (junior-jäsenen ikävä kyllä puuttuessa revohkasta) ilmankin suosiessa Morphmobiilin toimintaa. Niinpä kirmasimme autoon ja baanalle kuin vasikat kesälaitumelle, ilonpuuskassa muistimme jopa koukata matkaan mäyräkoirallisen viileää olutta.

Ja mitä lähemmäs Poria maantietä pitkin pääsimme, sitä voimakkaammin miljööstä pölähteli nenukkeihimme rehellinen maalaistuoksu: silkka paska! Hajun voimakkuuden voitti volyymillaan ainoastaan cheerioiden naurunremakka. Paska haisi ja balalaika soi!

Hulvatonta matkantekoa varjostivat hetken aikaa yleispoliisin valvontakamerat, jotka välkäyttivät punaista saaden LM:n kiroamaan ääneen typerää risteysalueen yllätysrajoitusta. Jutun kirjoitushetkellä sakkolappua ei kuitenkaan luukusta ole tipahtanut, kyseessä oli ilmeisesti vain jokin salakavala temppu kilttien autoilijoiden kiukuksi! Hyi!

Perillä Porissa paikallistimme hostellimme Biolan-bussin välittömästä läheisyydestä. Pian huoneeseen asetuttuamme bongasimmekin tuttuja hahmoja puistotiellä ja huutelimme muutamat kohteliaisuudet ikkunaluukusta. Pieni kierros kävelykadulla, juotavat ja syötävät haltuun ja auringonlaskuun istuskelemaan. Paikalle saapui myös iloinen alkuasukasedustajamme Sartsa, joka tuli keikkaa katsomaan hieman hajamielisenä, joskin kohtuullisen innoissaan. (Tähän väliin onkin siis paikallaan kertoa, että nykyisin Sartsa kirjoittelee tuon tuostakin meijän Markoa ylistäviä runoja ja vannoo rakkauttaa ikuisuuksiin. Keikka ja poikain lavakarisma tekivät siis tehtävänsä!)

Keikkapaikka oli vanhaan leffateatteriin rakennettu spektaakkeli, eli tila oli korkeudeltaan lähes samaa kuin leveydeltään sekä syvyydeltään. Ja vähän hallisoundejahan siellä sitten koettiinkin. Vaan soundeista viis, tällä kertaa cheerioiden iloittelua häiritsi enemmänkin yleisön puupökkelöimäinen innostus - osaatteko te porilaiset edes taputtaa?! Toivo alkoi olla jo mennyttä, kun sentään muutaman biisin jälkeen jääkerros kansan yltä suli hiukkasen verran ja fiilis alkoi välittyä jo lavallekin asti.

Hyvä keikkahan siitä sitten tuli, mutta jälkibileet olivat sitäkin paremmat. Niistä lienee turha mainita sen kummempaa, ehkä muutama käsite:

- Parkettien partaveitselle omistettu Lambada
- Thriller by Michael Jackson
- Macarena
- Ketchup Song

Erikoisuutena mainittakoon myös se, että ensimmäistä kertaa paikalle saatiin poliisit. Ei varsinaisesti cheerioiden toimesta, mutta paikalliselta yhteistyökumppaniltamme varastettiin lambadan tuoksinassa käsilaukku. Olemme pöyristyneitä Porin kriminalisoitumisesta. Onneksi välikohtaus päättyi hyvin ja laukku puhelimineen saatiin takaisin - pieniä likviditettitappiota kärsittiin. Toivottavasti rosmo saa ansionsa mukaan ja mätänee jossain ikävässä paikassa.

Etkot/jatkot: kyllä/kyllä

Kilometrit: koko trilobiitti-kiertueen kilometrit seuraavassa osassa

Sanottua: "Hirvee kikatus kuuluu!" "Nyt mä kuulen sun puheesta sellasta vilppiä..." "Täs ei nyt oo bändifiilistä" "Sul ei oo sukkahousuja!" "Trilobiitti" "Se on siis tertiäärikaudelta" "Silloin ku ihmiset oli saniaisia..." "Einari hinaa!" "Peteenpäin!"

Edustus: 59717.jpg59718.jpg59719.jpg59720.jpg


-AD-