TM kirmasi kesälaitumille jo 24.5. aloittaen turneensa mistäs muualta kuin Rovaniemeltä. Keväisen viileä ilma ei haitannut tahtia kun yksinäinen Cheerio reissasi mukavasti VR:n yöjunassa kohti arktisia maisemia. Loma on loma myös pohojesessa! Ennen Tivolin keikkaa TM vietti laatuaikaa paikallisen yhteistyökumppaninsa kanssa kiertäen kaupungin nähtävyyksiä ja aistien Euroviisujen jälkeisiä tunnelmia Lordin kotikaupungissa. Iltapäivän aikana tuli bongattua myös tuttu Biolan, joka oli löytänyt tiensä Tivolin parkkipaikalle Tornion Stadionilta. Rauhallisten etkojen jälkeen TM, paikallinen yhteistyökumppani ja pari katalaanivahvistusta suuntasivat  Tivoliin, jossa karnevaalit olivat jo käynnissä. Iloiset rovaniemeläiset odottivat innokkaina keikan alkua ja konserttipaikan karnevaalimainen miljöö valmisti yleisöä tulevaan.
Keikka alkoi tuttuun tapaan Locking Up the Sunilla ja karuselli pyöri ja pyöri ja pyöri... Yleisö oli messissä muutamaa paikallista rockpoliisia lukuunottamatta (jotka olivat tietenkin taas ryhmittyneet juuri TM:n eteen) ja hyvä meno tarttui myös artisteihin. Encoren jälkeen DJ helli yleisöä, yllätys yllätys, paikallisella rockviisulla ja yleisö lauloi kilpaa Hard Rock Hallelujaa. Ilta jatkui tanssilattialla tuttujen lanteenkeinutusbiisien tahtiin kunnes pilkun myötä matka jatkui snägärille. Se ei kuitenkaan ollut Jaskan Namu ja Nakki, joka sekin löytyy Rovaniemeltä...

TM jäi vielä päiväksi lomailemaan ja palautumaan hienosta keikasta Rovaniemelle ja lähti hiljalleen etelää kohti vasta lauantaina. Matka jatkui junalla Ouluun ja sieltä LIFTaten Pohojanmaalle Nivalan Puustelliin. Muistot edelliseltä Pohjanmaan reissulta olivat vielä tuoreessa muistissa ja lievin pelonsekaisin tuntein TM saapui Nivalaan (kiitos kyydistä ruskean Nissan Sunnyn kuljettajalle, joka oli matkalla Haapajärvelle!) ja asettui taloksi Hotelli Puustelliin. Heti alkuminuuteilla TM pääsi todistamaan tappelua, jossa ei kuitenkaan heiluneet puukot vaan kahden puolialastoman miehen nyrkit. Muita ihmisiä ei sitten kylänraitilla näkynytkään. Kaiken lisäksi hotellin eteen oli parkkeerattu kaksi ruumisautoa... Meiningistä pelästyneenä TM pysyi visusti sisätiloissa ja kuunteli hetken aikaa soundcheckiä ennen päiväunia lukittujen ovien takana. Tuli kova ikävä muita Cheerioita...

Porukkaa alkoi valua paikalle jo hyvissä ajoin mutta TM päätti saapua tyylikkäästi paikalle vasta juuri ennen keikkaa ja välttyä enemmiltä traumoilta. ( Ja telkusta tuli American Beauty!) Ennen keikkaa turvallisin paikka oli Rosvosektori (!), jossa tuli hengailtua ja tavattua myös muutama uusi Forum-kasvo, _Maria_ ja VH.

Keikan alettua veri veti lähemmäs lavaa ja siellä päivysti myös Spiraali seurueineen. Humalaisten ihmisten osuus oli suhteellisen suuri mutta meno oli onneksi jokseenkin lupsakkaa. Desibelitaso nousi korkealle ja TM tajusi, että nyt oltiin 40. keikalla ilman korvatulppia... Loppuvaiheessa keikkaa oli pakko siirtyä taaemmas ja samalla tuli myös tsekattua vessamiksaus, joka toimi vallan hyvin. Puhelinmiksausta kokeiltiin tällä kertaa kapula wristbandissa (!), mutta se ei vakuuttanut Niittykummun vaativaa yleisöä.

Seuraavana aamuna väsynyt mutta onnellinen TM patikoi Nivalan autiolle rautatieasemalle odottamaan taajamajunaa (sitä ainoaa päivässä) Iisalmeen josta matka jatkui jo sujuvammin pikajunalla Helsinkiin. Tältä turneelta oli hyvä lähteä jatkamaan kesälomaa Italiaan!

Etkot/jatkot: Rovaniemi kyllä/ei, Nivala ei/kyllä

Kilometrit: Junalla 1565 (!), 170 autolla (LIFTillä)

Sanottua: TM oli hiljaa koko kiertueen ajan

Edustus: 59717.jpg

-TM-